Lekker!

Pastasalade met frisse groenten en walnoten

Ingrediënten voor 3-4 personen: 

  • 300 gram volkoren macaroni
  • 1 bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gram walnoten
  • 20 gram verse italiaanse kruiden 
  • 200 gram cottage cheese

Bereiding: (klik hier voor het filmpje)

Er gaat niets boven een gezonde, makkelijke pastasalade bij warm weer! Deze variant met volkorenpasta staat snel op tafel én is vegetarisch. Laat de zon maar schijnen.

Pasta koken
Kook 300 g volkorenmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Groente snijden
Snijd ondertussen 1 struik bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Halveer 1 komkommer met schil in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd 1 rode ui in zo dun mogelijke halve ringen. Meng met de pasta.

Pastasalade maken
Haal de blaadjes ½ bakje (à 20 g) verse Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Meng ze met 2 el extra vierge olijfolie en 200 g cottage cheese door het pasta-groentemengsel. Hak 100 g walnoten grof en strooi over de pasta.

Bron: allerhande