Lekker!

Kipburger tonnato - kipgehakt met tonijnsaus op een gegrild broodje

Ingrediënten voor 4 hamburgers:

  • 160 g tonijn in zonnebloemolie in blik
  • 2 el kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 600 g kipgehakt naturel
  • 2 tl Tabasco chipotle
  • 1 rode ui
  • 2 tastytom-trostomaten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 blaadjes kropsla

Bereiden:

  1. Steek de barbecue aan. Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes en 2/3 van de mayonaise toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus.
  2. Doe het kipgehakt in een kom en kneed de tabasco chipotle, peper en eventueel zout erdoor. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm van elke portie een burger van Ø 10 cm. Gril de kipburgers in 10-12 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en bestrijk alle snijkanten met de rest van de mayonaise.
  4. Gril de broodjes op de snijkant 30 sec. op de barbecue. Beleg de onderkanten van de broodjes met de slablaadjes, tomaat, ui, de rest van de kappertjes en daarop de burgers. Verdeel de tonijnsaus erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Tip:
Het barbecuerooster schoonmaken gaat het makkelijkst als het rooster nog warm is. Neem een borstel met een lange steel, dan kun je ook tussen het grillen door af en toe borstelen zonder je handen te branden.

Serveertip:
Houd je brood knapperig door eerst een blaadje sla en daarna pas de hamburger erop te leggen.

Bron: allerhande